AKSARAY / MERKEZ - Alayhan Şehit Yıldırım Aras Ortaokulu

Alparslan GÜCÜN - Okul Müdürü

1991 yılında Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesinde doğdu. İlköğretimini Sarıyahşi ilçesinde Fatih İlköğretim Okulunda tamamladı. 2005 yılında İvriz Anadolu Öğretmen Lisesini kazanıp, 3 yıl eğitim aldıktan sonra 2008 yılında Aksaray Anadolu Öğretmen Lisesine nakil gelip 2009 yılında Aksaray Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programını kazanıp 2013 yılında İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programından mezun oldu. 2014 yılında Gaziantep ili İslahiye ilçesinde ilköğretim matematik öğretmeni olarak göreve başladı. 2017 yılında il dışı ataması ile Aksaray ili Sultanhanı ilçesindeki Yunus Emre Ortaokuluna ilköğretim matematik öğretmeni olarak atandı. 2019 yılında yapılan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ile Helvadere Atatürk Ortaokuluna müdür yardımcısı olarak ataması yapıldı. 2021 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Anabilim Dalında tezli yüksek lisansını tamamladı. 2021 yılında yapılan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ile Alayhan Şehit Yıldırım Aras Ortaokuluna müdür olarak ataması yapıldı. Halen Alayhan Şehit Yıldırım Aras Ortaokulunda müdür olarak görev yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.